Indicadors turístics
a la província
de Barcelona 2015
Indicadors turistics Barcelona
(sense barcelones)
Indicadors turistics Barcelona
síntesi
566.906
VIATGERS
2.433.177
PERNOCTACIONS
9.107
EMPLEATS
% viatgers % pernoctacions

La demanda d’allotjament turístic a les comarques de Barcelona aquest mes d’agost ha tingut un comportament positiu pel que fa el nombre de pernoctacions (25.000 més que al 2014), i negatiu pel que fa al nombre de viatgers (19.000 menys). L’estada mitjana ha augmentat lleugerament (de 4,1 a 4,3 nits).

dades acumulades
(hotels, càmpings i turisme rural)
viatgers
pernoctacions
variacions interanuals per tipologies
hotels



El nombre de viatgers en hotels a la província de Barcelona ha caigut de mitjana un 2,3%, però les pernoctacions han augmentat un 1,9%, gràcies especialment als turistes estrangers que han registrat un creixement del 2,9% en nits generades.
El turisme espanyol ha sofert, com al juliol, una davallada en els hotels. L’augment de l’ocupació laboral es manté en positiu des del mes d’abril.

establiments de turisme rural

Continua la tendència de creixement en la demanda d’allotjament rural, en relació al 2014, tant en el volum de viatgers (+2,0%) com de pernoctacions generades (+5,5%).
Els estrangers augmenten, mentre que els residents cauen al voltant d’un 10%. L'empleabilitat augmenta (+5,4%) en aquesta tipologia d'allotjament.

càmpings



Aquest mes els càmpings de la província no han tingut un bon comportament: han caigut turistes i pernoctacions. El campista domèstic, que té el major pes sobre el total, cau un -7,2%, i les seves pernoctacions un -8,8%. I en canvi, el campista estranger augmenta (+6,9% i +8,7% en turistes i nits d’estada, respectivament).
Els empleats en els càmpings també augmenten considerablement (+11%).

evolució de l'ocupació*
*amb barcelones
posicionament
ocupació

Comparteix-ho:

LABturisme
Gerència de Serveis de Turisme - Diputació de Barcelona
Tel. 934 022 222
labturisme@diba.cat
www.diba.cat/dturisme/labturisme