Indicadors turístics
a la província
de Barcelona 2015
Indicadors turistics Barcelona
(sense barcelones)
Indicadors turistics Barcelona
síntesi
187.705
VIATGERS
392.965
PERNOCTACIONS
4.411
EMPLEATS
% viatgers % pernoctacions

La demanda d'allotjament turístic (en el conjunt de les tres tipologies d'allotjament que s'analitzen) a les comarques de Barcelona el mes de Desembre ha tingut un comportament a l'alça respecte el 2014 en el nombre de pernoctacions generades (+3,3%), però a la baixa (-1,7%), en quant al nombre de turistes rebuts. En total s’han rebut 187.705 turistes que han registrat un total de 392.965 pernoctacions.

dades acumulades
(hotels, càmpings i turisme rural)
viatgers
pernoctacions
variacions interanuals per tipologies
hotelsEls hotels obtenen un creixement positiu en el nombre total de pernoctacions (+5,7%), tot i que baixen lleugerament el nombre de turistes (-0,7%). El mercat estranger (no residents) puja en els dos indicadors (turistes i pernoctacions), tot el contrari que el mercat domèstic (residents) que registra variacions negatives aquest mes. L'empleabilitat als hotels tanca l’any pujant respecte el 2014 (+2,3%).

establiments de turisme rural

Aquest mes el turisme rural cau, tant en el volum de turistes rebuts (-1,9%), com en el volum de pernoctacions registrades (-4%), trencant la tendència positiva registrada tot l’any. Els viatgers residents (nacionals) que representen aquest mes fins un 96,3% del total de viatgers rebuts, cauen un -3,3%. L'empleabilitat augmenta un significatiu +16,9%.

càmpingsAquest mes els càmpings han sofert una caiguda important. Les xifres mostren un decreixement del -10,9% en el nombre de turistes i un -6,1% en el nombre de pernoctacions. Un cop més l'activitat del mercat estranger (no domèstic) ha pal·liat part de la caiguda, amb un creixement del +6% en el nombre de turistes i un +24% en el nombre de pernoctacions. L'empleabilitat s'ha mantingut en els 170 empleats.

evolució de l'ocupació*
*amb barcelones
posicionament
ocupació

Comparteix-ho:

LABturisme
Gerència de Serveis de Turisme - Diputació de Barcelona
Tel. 934 022 222
labturisme@diba.cat
www.diba.cat/dturisme/labturisme