Indicadors turístics
a la província
de Barcelona 2016
Indicadors turistics Barcelona
(sense barcelonès)
Indicadors turistics Barcelona
gener mesos anteriors
síntesi
172.548
VIATGERS
345.611
PERNOCTACIONS
4.277
EMPLEATS
% viatgers % pernoctacions

Durant el mes de gener les comarques de Barcelona (sense considerar el Barcelonès) van allotjar un total de 172.548 turistes (en el conjunt de les tres tipologies d'allotjament que s'analitzen), un 17,2% més que l’any passat. Aquests van generar un total de 345.611 pernoctacions (nits), un 16,2% més, i van emplear de forma directa a un total de 4.277 treballadors (remunerats i no remunerats), un 3,6% més que l'any anterior.

dades acumulades
(establiments hotelers, càmpings i turisme rural)
viatgers
pernoctacions
variacions interanuals per tipologies
establiments hotelers



En els hotels s’obté un creixement del 17,9% en el nombre de turistes i del 19,8% en el nombre total de pernoctacions. Puja tant el mercat domèstic com l'estranger (no residents), però cal destacar especialment el comportament del domèstic (resident) que aquest mes ha crescut per sobre del 20%. L'empleabilitat comença l'any amb un lleuger augment respecte 2015 (+1%).

establiments de turisme rural

Aquest mes el turisme rural augmenta molt significativament (per sobre del 50% respecte gener de 2015), tant en el volum de turistes rebuts a les nostres comarques com en el volum de pernoctacions que aquests han fet. L'empleabilitat augmenta un 17,2% en aquesta tipologia d'allotjament sent el percentatge més elevat de les tres tipologies analitzades.

càmpings



A diferència dels hotels i del turisme rural, els càmpings no recullen bones dades, i mostren una caiguda del 3,2% en el nombre de turistes i encara més acusada en el nombre de pernoctacions (-15,4%). La caiguda es dona tant en el turista nacional com en l'estranger L'empleabilitat ha crescut un 5%.

evolució de l'ocupació*
*amb barcelones
posicionament
ocupació

Comparteix-ho:

LABturisme
Gerència de Serveis de Turisme - Diputació de Barcelona
Tel. 934 022 222
labturisme@diba.cat
www.diba.cat/dturisme/labturisme