Síntesi

El nombre de pernoctacions realitzades durant el mes de juliol a l’Entorn de Barcelona ha crescut un 4% respecte l’any anterior. Donat que el nombre de turistes ha patit una davallada del 3,2% durant aquest mes, l’estada mitjana s’ha vist incrementada en un 8% fins arribar a les 3,7 nits a la destinació.

Increment

617.158
Viatgers
Disminució
-3,2%
 

Disminució

2.286.214
Pernoctacions
Increment
+4,0%
 

Increment

1.083
Allotjaments oberts
Disminució
-2,0%
 

Dades acumulades Entorn de Barcelona
Agregat establiments hotelers, càmpings i turisme rural

Variacions interanuals
per tipologia i mercat


Indicadors
per comarques

En hotels, 6 de les 11 comarques obtenen resultats millors en pernoctacions respecte el juliol de l’any passat. Destaquen els creixement del Vallès Oriental i el Maresme. Per contra, hi ha 4 comarques que registren decreixements, tant en turistes com en pernoctacions (Alt Penedès, Bages, Berguedà i Osona).
En càmpings, totes les comarques augmenten en nombre de turistes menys Osona (tot i que aquesta creix significativament en nombre de pernoctacions). Pel seu pes, també cal apuntar els descensos registrats al Garraf i Maresme en aquesta tipologia d’allotjament (al voltant del 8%).
Pel que fa al turisme rural, és l’allotjament que presenta resultats més fluixos, amb caigudes d’activitat a 7 comarques, i creixements només a 2 (Berguedà i Moianès).

Evolució de l'ocupació a l'Entorn de Barcelona

Posicionament
Per províncies