Síntesi

El nombre de pernoctacions realitzades durant el mes d’agost a l’Entorn de Barcelona ha crescut un 3% respecte l’any anterior. Donat que el nombre de turistes ha patit una davallada del 3,8% durant aquest mes, l’estada mitjana s’ha vist incrementada en un 7% fins arribar a les 4,2 nits a la destinació.

Increment

613.673
Viatgers
Disminució
-3,8%
 

Disminució

2.578.412
Pernoctacions
Increment
+3,0%
 

Increment

1.092
Allotjaments oberts
Increment
+0,1%
 

Dades acumulades Entorn de Barcelona
Agregat establiments hotelers, càmpings i turisme rural

Variacions interanuals
per tipologia i mercat


Indicadors
per comarques

En hotels, 6 de les 11 comarques obtenen resultats millors en nombre de viatgers respecte l’agost de l’any passat. Destaquen els creixement del Maresme (+21,8%), l’Alt Penedès (+19,1%) i el Berguedà (+16,7%). Per contra, hi ha 3 comarques que han registrat decreixements tant en viatgers com en pernoctacions (Anoia, Bages i el Moianès). 

 

En càmpings, tant sols el Garraf obté resultats positius, tant en viatgers (+2,3%) com, sobretot en pernoctacions (+10,2%). La resta de comarques amb oferta de càmpings obtenen resultats pitjors que a l’agost de l’any passat, destacant la reducció de viatgers del Berguedà i del Vallès Oriental (-30,5% i 28,7% respectivament). 

 

Pel que fa al turisme rural, és l’allotjament que creix més en global (resultats positius tant en viatgers com en pernoctacions en 7 de les 9 comarques analitzades). Destaquen els creixements en viatgers de l’Alt Penedès i Osona (77,7% i 66,1%) i de les pernoctacions de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Moianès, amb valors superiors al 25%

Evolució de l'ocupació a l'Entorn de Barcelona

Posicionament
Per províncies