El pla d’autoprotecció contempla el conjunt de mesures destinades a preveure, prevenir i controlar el risc, i donar resposta adequada a les emergències. Estan obligats tots els centres i les instal·lacions, públics i privats que fan activitats que poden generar situacions de greu risc col·lectiu o que poden resultar afectats de manera especialment greu per situacions d’aquest caràcter d’acord amb el Decret 30/2015. Els centres o activitats no obligats a fer un pla d’autoprotecció poden elaborar un protocol d’actuació en emergències. El pla d’autoprotecció s’ha d’implantar i això comporta:
Les activitats afectades pel Decret 30/2015, excepte les de caràcter temporal, estan obligades a realitzar simulacres del pla d’autoprotecció, com a mínim un cop l’any.
Els municipis que han d’elaborar plans de protecció civil d’acord amb el Decret 155/2014 han de redactar el Document únic de protecció civil municipal, per a la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi en el qual s’incloguin tots els riscos que afectin el municipi, sens perjudici del que estableixi la normativa sobre centres i activitats afectades pels plans d’autoprotecció.
Formació en contingut i implantació de plans d’autoprotecció.
Formació en redacció i implantació del DUPROCIM, i cartografia del DUPROCIM al SITMUN.
Formació d’equips actuants en plans d’autoprotecció en EPI (Equips de primera intervenció), en ASI (Assistència Sanitaria) i DEA (Desfibril·lador).
Per tal de millorar el servei de protecció civil que els municipis ofereixen als ciutadans s’obre aquesta línia de finançament.
S’està treballant en noves eines de treball, publicacions de suport en matèria de protecció civil i estandarització de simbologia als municipis en l’àmbit de la protecció civil. Entre d’altres:
Publicacions i guies
Objectius
Aplicació PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal)
Objectius
Cartografia Duprocim al SITMUN
Objectius
Descarrega't el wiki en PDF
Tot el contingut d'aquest wiki està disponible en pdf