El CDIAP participa en les xarxes d’infància per a la realització de propostes de millora en l’atenció a la petita infància. Per això estableix aliances amb altres organitzacions (UCCAP, Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç; ACAP, Associació Catalana de Professionals d’Atenció Precoç, etc.) i participa en el treball en xarxa de 0 a 6 anys amb els diversos serveis sociosanitaris i educatius amb la finalitat de col·laborar en els diferents temes i objectius de cada xarxa.
Les coordinacions amb altres serveis del territori són una eina clau per al treball en xarxa que permet millorar i oferir una atenció global als infants i les seves famílies.
El programa de coordinacions amb altres dispositius permet establir el procediment, la metodologia i els criteris per a la realització de les activitats de coordinació externa amb els dispositius del territori de treball del CDIAP i optimitzar els recursos de què es disposa.
La participació i coordinació del CDIAP en la xarxa de salut, de serveis socials, d’educació i de justícia afavoreix l’atenció integral de l’infant i de la seva família. El nivell d’especialització de cada servei i dels professionals potencia l’eficiència de l’atenció assistencial.
El treball en xarxa permet compartir objectius globals, alhora que sensibilitza els diferents col·lectius per donar una resposta consensuada i més acurada a les necessitats dels infants i les seves famílies, contribueix a la detecció precoç de situacions de vulnerabilitat o de risc i permet dissenyar protocols i mecanismes de prevenció.
Els principals serveis amb els quals el CDIAP fa xarxa són:
Per tant, els avantatges del treball en xarxa són que: