Indicadors turístics
a la província
de Barcelona 2015
Indicadors turistics Barcelona
(sense barcelones)
Indicadors turistics Barcelona
síntesi
413.795
VIATGERS
1.451.400
PERNOCTACIONS
8.385
EMPLEATS
% viatgers % pernoctacions

La demanda d'allotjament turístic a les comarques de Barcelona el mes de Setembre ha tingut un comportament negatiu respecte el del 2014, en quant el nombre de turistes i de pernoctacions generades és inferior al de l'any passat: 883 turistes menys (-0,2%) i 43.045 pernoctacions menys (-2,9%). L’estada mitjana ha caigut lleugerament (de 3,6 a 3,5 nits).

dades acumulades
(hotels, càmpings i turisme rural)
viatgers
pernoctacions
variacions interanuals per tipologies
hotels



Els hotels obtenen un creixement negatiu tant en nombre de turistes (-1,2%,) com en el nombre total de pernoctacions (-4,5%.). El mercat domèstic (residents) es manté, però en positiu en ambdós indicadors (turistes i pernoctacions,) tot el contrari que el mercat estranger (no residents), que registra variacions negatives aquest mes, i pel seu pes més elevat sobre el total, fa caure els indicadors globals. L'empleabilitat als hotels segueix pujant respecte el 2014 (+1,1%).

establiments de turisme rural

Continua la tendència de creixement en la demanda d’allotjament rural en relació al 2014 (iniciada a principis d'any), tant en el volum de turistes com en el volum de pernoctacions, ambdós indicadors amb augments interanuals de dos dígits. L'empleabilitat cau lleugerament aquest mes (-0,4%) en aquesta tipologia d'allotjament.

càmpings



Aquest mes els càmpings han recuperat el bon comportament que havien anat tenint tot l'any (a excepció del mes d'agost), augmentant turistes i pernoctacions. I això gràcies a la bona activitat del campista estranger, que ha crescut gairebé un 10%, i en detriment del campista domèstic, que cau al voltant de l'1%. L'empleabilitat segueix augmentant considerablement en els càmpings de la província (+16,1%).

evolució de l'ocupació*
*amb barcelones
posicionament
ocupació

Comparteix-ho:

LABturisme
Gerència de Serveis de Turisme - Diputació de Barcelona
Tel. 934 022 222
labturisme@diba.cat
www.diba.cat/dturisme/labturisme